No-Show bij een afspraak – Praktijk Lonneker – Enschede
Dorpsstraat 83 7524 CG Enschede Tel: 053-4354336 | Spoed optie 1
Header afbeelding

No-Show bij een afspraak

Invoering no- show tarief

Het komt voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van 1 maart 2022 hebben wij daarom, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging  (LHV) een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

 

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meld dit dan uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente op telefoonnummer 053-4354336. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt natuurlijk géén no-show tarief berekend.

 

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn €15 voor een enkel consult van 10 minuten en €30 voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

 

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant aan de balie afrekenen, voor dat de afspraak door kan gaan.

 

Publicatiedatum: 01-03-2022